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Title: Requirement to Use Multiple Single-Sheet DEA Form 222s (Order Forms) When 
Transferring Schedule I or II Controlled Substances Upon Termination or Transfer of a DEA 
Registration, or Discontinuing Business Altogether    
 
Summary: This guidance document clarifies the requirement for Drug Enforcement 
Administration (DEA) registrant-transferors to use multiple single-sheet DEA Form 222s (order 
forms) when transferring schedule I or II controlled substances to a DEA registrant-transferee 
when the number of items being transferred exceeds the number of lines available on the order 
form.   
 
Activity: Completing Multiple Single-Sheet DEA Form 222s   
 
To Whom It Applies: DEA Registrants 
 
Question: Can a DEA registrant-transferor attach an itemized list or an inventory of schedule I 
or II controlled substances to a single-sheet DEA Form 222 in lieu of completing multiple DEA 
Form 222s when the number of items to be transferred to a DEA registrant-transferee exceeds 
the number of lines on the form?  

Answer: No. When transferring inventory from a registrant-transferor to a registrant-transferee 
upon the termination of registration, transfer of registration, or discontinuance of business, 
transfers of schedule I or II controlled substances require the use of order forms in accordance 
with 21 CFR 1305.  See 21 CFR 1301.52(e)(1).  Under 21 CFR 1305.03, the completion of DEA 
Form 222 is required for each distribution of a schedule I or II controlled substance.  

Neither the Controlled Substances Act nor its implementing regulations authorize adding 
attachments or itemized lists to DEA Form 222s.  Rather, DEA regulations state, in relevant part: 
“Only one item may be entered on each numbered line.  An item must consist of one or more 
commercial or bulk containers of the same finished or bulk form and quantity of the same 
substance. The number of lines completed must be noted on that form at the bottom of the form, 
in the space provided.”  21 CFR 1305.12(b).  In addition, Part 1 of the Instructions for the DEA 
Form 222 states: “The purchaser fills out no more than twenty line items in this section.  If more 
items are needed, use another form.”  When the registrant-transferor adheres to the requirements 
of 21 CFR 1301 and 1305, and follows the instructions set forth on the DEA Form 222, there is 
no discrepancy between the number of items ordered, the number of lines completed, and the 
controlled substances transferred.  

The contents of this document do not have the force and effect of law and are not meant 
to bind the public in any way. This document is intended only to provide clarity to the public 
regarding existing requirements under the law or Department of Justice policies. 
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https://www.ecfr.gov/current/title-21/chapter-II/part-1305?toc=1
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